19.03.15: Ugen der gik på #AUstudieliv - ABLOG

19.03.15: Ugen der gik på #AUstudieliv

Nu er min AUstudieliv uge gået. Hvis I ikke ved hvad det er, så kommer forklaringen… NU!
@AUstudieliv er en twitterkonto der bliver administreret af Caroline Lundqvist. Hver uge bliver kontoen brugt af en studerende på Aarhus Universitet, der skal tweete om sit studieliv. Jeg fik tilbuddet om at tweete i denne forgangne uge, hvilket var et tilbud jeg jublende sprang på, fordi jeg selv har fulgt kontoen siden jeg startede på universitetet, og selv rigtig gerne har villet skrive fra kontoen, for at dele mine oplevelser på Nordisk med resten af verden.

Det var en god oplevelse! Først og fremmest er folk helt vildt søde. Mine tweets blev retweetet, favorit’et (hvordan i alverden?) og en masse skrev svar til mine tweets, hvilket var skide hyggeligt. Jeg har mødt en masse nye mennesker på en lille uge på twitter!

Derudover var det en spændende oplevelse af den ene grund, at man virkelig får sat sit faktiske studieliv i perspektiv, når man skal dele det med alle de andre hårdtarbejdende studerende i DK. Oprigtigt talt, så blev jeg helt pinlig når jeg ikke havde noget spændende at fortælle fra mit studie – jeg sidder jo bare og læser litteratur dagen lang, tænkte jeg. Åh Gud, det sælger dårligt! Men når alt kommer til alt, så handler det jo om, at jeg læser noget jeg faktisk rigtig godt kan lide, og at jeg deler de sider af mit studie jeg synes på den ene eller anden måde er twitterværdige (mindeværdige, hyggelige, unikke og/eller sjove øjeblikke).

For mig handler det om at kunne grine til en forelæsning, forklare at usund mad gør læsningen langt sjovere, men også at dele med resten af Uni, at lyden er dårlig i nobelauditoriet. Udfordringen var at jeg på den ene eller anden måde skulle dele mine tanker med så mange fremmede mennesker, der jo har en form for forventning til kvaliteten af mit studie. Min twitterkonto er en offentlig profil, men der er forskel på en konto med 80 følgere, hvor ingen forventer noget, og en konto med 500 følgere, hvor der forventes et-eller-andet mere end bare studierelevant og nævneværdigt – noget spændende.

Men der var faktisk plads til lidt af hvert. I går (lørdag) opdagede jeg at der var små 30 tweets til kontoen ville ramme de 2000 tweets. Det er jo ikke en større begivenhed, men et sjovt mål at sætte sig, og jeg kan godt lide runde tal. Så for at nå målet, uden at være helt vildt irriterende, besluttede jeg mig for at skrive haikudigte. På den måde var mine tweets lidt mere end bare pladder – der er jo ikke så meget studierelevant at sige på en lørdag aften og søndag formiddag – og der kom noget sjov ud af det. Jeg nåede sagtens over de 2000 tweets, og selvom mange af de små digte ikke var super studierelevante og ikke repræsenterede ”hverdagen på Nordisk” særlig godt, så fik jeg en god respons på nogen af dem, hvilken jo er præcis som det skal være – 100% i hyggens ånd, studerende imellem.

Hvis du en uge selv har lyst til at dele dit studieliv med alle os på twitter, så skriv en DM eller mail til Caroline – alt info kan findes via hendes personlige eller AUstudieliv’s twitterkonto.

Skriv et svar