"Elsk min knækkede glorie" af Christina Ingerslev - ABLOG

“Elsk min knækkede glorie” af Christina Ingerslev

Min veninde Christina Ingerslev har skrevet en bog og udgivet den udenfor forlag. Og som hun selv siger det:

Min bogs titel er ”Elsk min knækkede glorie.” Genren er realisme og der er tale om en følsom og stemningsfuld tekstsamling af noveller, digte og kortprosa. Den handler om livet og kærligheden i alle dens afskygninger. Om at elske sin knækkede glorie og alle andres med et håb om at de også vil elske din.

Personligt er jeg ikke god til noveller, kortprosa og digte. Jeg har brug for en lang gennemløbende handling, som kan trække mig igennem hele værket, og derfor har det taget mig noget tid at komme igennem bogen. Dette er blot en kritik af egne læsevaner. En gang imellem fandt jeg alligevel en stærk sammenhæng mellem de mange tekster, som jeg mener fungerer godt som enestående, men også som den helhed et samlet værk gør dem til, og dette spil er vigtigt i sådanne samlinger som denne, synes jeg.

Teksterne er helt vildt søde. De peger på alle de ting man selv har følt tusind gange før, og fordi jeg kender Christina, og ved hvor hun er fra, så bliver det hele lidt mere forståeligt og reelt (men man kan jo aldrig vide om det er en god ting at kende forfatteren!) Nu kender jeg Christina bedre, og det er virkelig mærkeligt at sidde med.

Teksterne peger på kærlighed, sol, dansen rundt i gaderne, og de indeholder en kæmpe længsel efter noget socialt, noget forståelse og noget plads. Jeg synes værket tager fat et rigtigt godt sted. Selvom man har mærket mange af de følelser Christina beskriver, så er det hele meget individuelt og intimt, det gør værket rigtig spændende.

Bogen er delt op i to dele, Først en masse digte, noveller og kortprosa, derefter en mindre sum tekster under overskriften “København samling”. Her bliver læseren trukket med jeget til København, længere væk fra jegets hverdag, føles det som, men tættere på noget positivt. Kontrasten er rigtig flot, og den afslutning vi får i København skaber den handling, spænding og helhed, som jeg som læser har brug for, for at blive ført igennem et værk. Alt i alt synes jeg at bogen er rigtig god. Især taget i betragtning at den ikke har været forbi et forlag, hvis job det jo er at slibe kanterne. Og måske er det en del af hele pointen, at kanterne er lidt uslebne. En knækket glorie, forestiller jeg mig, er som et knækket lysstofrør; bestemt ikke slebet til i kanterne, og rigtig farligt. Uanset kommer det af noget meget smukt, og af gode intentioner. Jeg er meget imponeret af værket og helt vildt misundelig på Christinas vilde produktivitet (der er nogen der kan!)

Jeg tillader mig at linke til en masse af Christinas sociale medier, inklusiv hendes blog og hendes webshop hvor I kan købe bogen til små 130 kr.

Chistinas Facebook
Christinas Instagram @froekencmus
Christinas blog
Her kan du købe bogen

Tillykke med udgivelsen Christina 💪🎉

Skriv et svar