Søndag (i marts) - ABLOG

Søndag (i marts)

Om søndagen falder jeg om.

I den del af min sofa, hvor jeg ikke selv ligger, der ligger resten af ugen og kigger op på mig.

Et headset viklet halvt ud ad en taske og ind i et tørklæde, en notesblok der er lige så slidt som den er ubrugt, en toilettaske hvorfra en tandbørste og en deodorant har krøbet sig videre i livet, en milkshake fra McDonald’s, og min computer der har ligeså meget batteri som jeg har selvtillid.

Det hele stirrer på mig. Ligesom tallerkenerne på gulvet, og i soveværelset, og på skrivebordet, og i køkkenet.

Jeg kigger op. En skuffe i skrivebordet står åben, jeg kan se mit vasketøj herfra, og en Snapple-flaske, lidt for tæt på kanten af bordet, minder mig om at jeg har brugt 42 kr. i 7-Eleven, men på hvad?

Jeg gør status, søndag om og om igen og igen.

Jeg ser det hele, sanser hver en ting omkring mig. Selvom jeg ligger med ryggen til den væg, som mit køkken gemmer sig bag, så kan jeg se gryden med gammel pasta og et tomt køleskab vride sig i smerte bag mig.

Jeg gør status hver søndag, og når det bliver overvældende nok, så rydder jeg op.

Nok til at jeg ikke skammer mig mere, og nok til at få gæster, hvis altså jeg fik gæster.

Gulvtæppet er tomt, køkkenbordet er tomt, soveværelsesgulvet er tomt, vindueskarmen er tom. Jeg har syv skuffer i min lejlighed, som er tomme. Jeg ved ikke hvad jeg skal putte i dem.

Der er ikke tid til andet end statustagen og lappeløsninger om søndagen, så jeg sidder på gulvet og forestiller mig at det hele er tomt, men godt, på samme tid.

Skriv et svar